Spørsmål & Svar

Det er ikke hver dag man står foran kamera, og dere er kanskje litt nervøs fordi man ikke vet helt hvordan man skal oppføre seg og posere? Da er det egentlig bare å ta et dypt åndedrag og la bekymringene fly vekk!

Jeg stortrives bak kamera, og det smitter fort over på dem foran kamera. Å skape en komfortabel og trygg atmosfære under fotograferingen er jobben min - og jeg elsker jobben min! Jeg kan garantere deg en uformell og avslappet fotografering. Under vil du finne vanlige spørsmål jeg får både før, under og etter en fotografering - og selvfølgelig svar på spørsmålene!

En herlig opplevelse og minner som varer livet ut:
De absolutt beste fotografiene*:  jeg velger ut de beste fotografiene fra fotograferingen vår og redigerer dem før de blir levert til deg som høytoppløslige digitale bildefiler (.jpg).

Retten til fri, privat (ikke-kommersiell) bruk. Bestill print av fotografiene, bruk dem på takkekort, eller last dem opp på Facebook. Hvis fotografiene blir brukt på Internett, setter jeg stor pris på å bli kreditert med fullt navn og link til hjemmesiden min, men det er ikke et krav. Fotografiene blir selvfølgelig levert uten vannmerker av noen slag! Jeg beholder opphavsretten og forbeholder meg retten til å bruke alle fotografier i egen markedsføring.

*Antallet varierer med hvilken type fotografering man ønsker.

Først og fremst betaler dere for meg og min tid. En fotografering innebærer ikke bare selve fotograferingen og levering av fotografiene deres, men også planlegging av fotograferingen i forkant, og redigering av utallige vakre bilder i ettertid.

Dere kan «vippse» når vi møtes for å fotografere, eller motta faktura på fotograferingen og betale via nettbank. Ved betaling via faktura, er forfallsdato 14 dager etter selve fotograferingen.

Hvor lenge en fotografering foregår varierer mye. Vanligvis tar en fotografering 1-2 timer. Jeg kan gi dere et mer nøyaktig tidsperspektiv når vi avklarer deres ønsker i forbindelse med fotograferingen.

Når man fotograferer utendørs er det alltid en viss fare for at været ikke kommer til å være på vår side. Skulle vi være uheldige, må du ikke få panikk! Å fotografere i vær og vind kan gi nydelige resultater. Er det forferdelig vær, og dere ønsker solskinn, kan vi alltids utsette fotograferingen til en annen dag.

Hvor enn dere ønsker! Gjerne på et sted hvor man har personlig tilknytning. Det kan være nabolagets lekeplass, i sommerhuset, eller på tur i skogen. Fotografiene blir best hvis det er mulighet for å fotografere i skyggen, for eksempel i den lokale parken, under et tre eller to. Hvis du ønsker å fotografere innendørs, må det være et lyst (naturlig lys) og åpent rom/område for å få det beste fotografiske resultatet. (+1000 kr,- for fotografering i studio). Hvis du ikke har noen spesielle ønsker kommer jeg gjerne opp med et passende sted å fotografere på.

Hvis dere har hatt et uhell og slettet eller mistet alle fotografiene jeg tok av dere, kan dere egentlig bare slappe av! Gi meg en lyd, enten per telefon eller mail, så sender jeg dere fotografiene på nytt så snart jeg kan. Jeg holder til en hver tid to back-ups av alle fotografier jeg leverer – det vil ikke være noe problem å finne frem dine fotografier på nytt!

Mitt mål er å gi dere et rikt og variert utvalg av fotografier. Skulle dere allikevel ønske flere fotografier er det mulig – så sant jeg har aktuelle fotografier tilgjengelig – å motta et par ekstra fotografier mot et pristillegg. Ta kontakt, så finner vi en løsning!

Jeg tar gledelig i mot oppdrag fra bedrifter og organisasjoner. Ikke nøl med å ta kontakt med dine idéer og ønsker for å se om jeg kan hjelpe, og for å få et uforpliktende tilbud!

Har du flere spørsmål? Da må du ikke nøle med å kontakte meg!